početna stranica    
 
VIJESTI

Sjednice Komisije

Posjete Komisije općinama

Saopćenja

Saradnja

Kampanja za zaštitu ugroženog naslijeđa

Projekti i konferencije

Priznanja i nagrade


Regionalni program kulturnog i prirodnog naslijeđa za Jugoistočnu Evropu


IZVJEŠTAJ O RADU KOMISIJE ZA OČUVANJE NACIONALNIH SPOMENIKA U 2014. GODINI

Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika BiH organizirala je 20.09.2012. godine u Galeriji Mandžić u Tuzli otvaranje izložbe nacionalnih spomenika 'Kulturno pamćenje- blago koje nestaje'


 

Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika BiH u saradnji sa Zavodom za zaštitu i korištenje kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Tuzlanskog kantona, organizovala je u četvrtak uvečer otvaranje izložbe nacionalnih spomenika "Kulturno pamćenje - blago koje nestaje" u Galeriji Mandžić u Tuzli. Izložba će biti postavljena do 30.09.2012.

Izložbu je otvorio načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović, a prisutnima su se obratiti Ljiljana Ševo, predsjedavajuća Komisije, Benjamin Bajrektarević, direktor Zavoda za zaštitu i korištenje kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Tuzlanskog kantona i Zlatko Dukić, pomoćnik ministra za obrazovanje, kulturu i sport u Vladi TK.

Ova izložba je prva u nizu planiranih koje će biti postavljene do kraja godine u sjeveroistočnoj regiji BiH.

Tako već 1. oktobra slijedi otvaranje izložbe u Banovićima, 11. oktobra u Kalesiji, 23. oktobra u Gradačcu, a tokom novembra u Bijeljini, Gračanici, Lukavcu i drugim bh. gradovima.

Paralelno će biti održavane izložbe za jugoistočnu i jugozapadnu regiju BiH, tako da nakon Stoca slijedi postavka u Jablanici, Konjicu, Blagaju, Širokom Brijegu i drugim gradovima u ovoj regiji.ENGLISH 
Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika © 2003. Razvoj i dizajn: