početna stranica    
 
VIJESTI

Sjednice Komisije

Posjete Komisije općinama

Saopćenja

Saradnja

Kampanja za zaštitu ugroženog naslijeđa

Projekti i konferencije

Priznanja i nagrade


Regionalni program kulturnog i prirodnog naslijeđa za Jugoistočnu Evropu


IZVJEŠTAJ O RADU KOMISIJE ZA OČUVANJE NACIONALNIH SPOMENIKA U 2014. GODINI

 

Izložba: Sakralno naslijeđe Bosne i Hercegovine

7.04.2009. Rim, Italija

 

 

Komisija / Povjerenstvo za očuvanje nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine i ambasade / veleposlanstva Bosne i Hercegovine pri Svetoj Stolici i u Republici Italiji zajednički su, dana 07.04.2009. u Rimu, u institutu franjevačkih časnih sestara „Cristo Re”, organizovale kulturni događaj pod nazivom Sakralno naslijeđe Bosne i Hercegovine. Tematska izložba fotografija sakralnog naslijeđa u Bosni i Hercegovini priređena je od strane Komisije / Povjerenstva za očuvanje  nacionalnih spomenika BiH. Izložba je bila popraćena koncertom klasične muzike u izvođenju muzičkog trija „Magis“ iz Sarajeva.

Kulturnom događaju su prisustvovali predstavnici diplomatskih korova pri Republici Italiji i Svetoj Stolici, predstavnici italijanskog MIP-a i Vatikana, predstavnici ICCROM-a i veliki broj predstavnika BiH dijaspore u Italiji.

Goste su pozdravili ambasadorica Bosne i Hercegovine pri Svetoj Stolici Jasna Krivošić-Prpić i ambasador Bosne i Hercegovine pri Republici Italiji Branko Kesić. O postavljenoj izložbi je govorila Amra Hadžimuhamedović, član Komisije.

 

 

 

 ENGLISH 
Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika © 2003. Razvoj i dizajn: