početna stranica    
 
VIJESTI

Sjednice Komisije

Posjete Komisije općinama

Saopćenja

Saradnja

Kampanja za zaštitu ugroženog naslijeđa

Projekti i konferencije

Priznanja i nagrade


Regionalni program kulturnog i prirodnog naslijeđa za Jugoistočnu Evropu


IZVJEŠTAJ O RADU KOMISIJE ZA OČUVANJE NACIONALNIH SPOMENIKA U 2014. GODINI

Posjeta opštinama Kotor Varoš i Teslić / 08.07.2006.

Sastanak u Kotor Varoši održan je 08.jula 2006. godine u 09:45. Pored članova i saradnika Komisije, sastanku su prisustvovali:  načelnik opštine zamjenik načelnika i predstavnici Udruženja građana Ekološki pokret i opštinske službe zajedničkih poslova.

Nakon sastanka izvršen je obilazak stare čaršije, zgrade Osnovne škole, Župne crkve rođenja Blažene Djevice Marije, džamije u Kotoru i Filijalne crkve u Vrbanjcima.

Sastanak u Tesliću održan je 08. jula 2006. godine u 15:30. Pored članova i saradnika Komisije, sastanku su prisustvovali: predstavnici odjeljenja za prostorno uređenje, Narodne biblioteke «Danilo Kiš», Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva «Prosvjeta» i Likovne kolonije.

Prije sastanka izvršen je obilazak Pravoslavne crkve i manastira sv. Blagovijesti u Liplju. Nakon sastanka izvršen je obilazak nekropole sa stećcima u Brkića Potoku i nekropole sa stećcima u Vručici.

Komisija je upoznala učesnike sastanka u obe navedene opštine sa svojim nadležnostima, tekućim projektima, ciljevima i metodama rada. Predstavnici opštinskih tijela i institucija informisali su Komisiju o lokalnim problemima i aktivnostima koje provode u oblasti zaštite kulturnog naslijeđa na području Opštine. Dogovoren je način buduće međusobne saradnje.ENGLISH 
Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika © 2003. Razvoj i dizajn: